Marka Tescil Başvurusu İçin Gereken Evraklar

Ankara marka tescil, zorlu ama faydaları bakımından son derece önemli ve gerekli bir süreçtir. Tüm firmalar, marka olmak ve sektörlerinde kendilerini ispat etmek isterler. Bunu gerçekleştirmek, taklit edilmemek ve alanında özgün kalabilmek maksadıyla da Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvururlar. Böylece bin bir emekle ortaya konulan ürünlerin başarılı bir şekilde yoluna devam etmesi sağlanmakta ve başkaları tarafından ele geçirilip taklitlerinin yapılabilmesinin önüne geçilmektedir. Bu, markanın tescil ettirilerek hukuki koruma altına alınmasıyla gerçekleştirilir. Günümüzde birçok firma bu maliyetten kaçınmayarak söz konusu Ankara marka tescil işlemini gerçekleştirmekte ve sektörde emin adımlarla yoluna devam etmektedir.

Marka Tescil Başvurusu İçin Gereken Evraklar

Marka tescil başvurusu yapılmadan önce ilgili mevzuat kapsamında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından istenilen evrakların tamamlanması gerekmektedir. Bilindiği üzere bir marka şahıs üzerine olabileceği gibi,şahsın kurum veya şirketleri üzerine de olabilmektedir. Bir kişi veya birden çok kişi bunun yanı sıra şirketler birliği olan konsorsiyum şeklindeki mekanizmalar da bir markaya ortak olabilmektedir. Bu gereksinim için bazı evrakların şahıs ya da işletme tarafından tamamlanması gerekmektedir.

Marka, bir kişi veya kişiler üzerine alınacaksa bu kişi ya da kişilerin kimlik bilgileri, adresleri, telefon numaraları gerekmektedir. Başvuru, Türk Patent ve Marka Kurumu’na kayıtlı olan bir marka vekili vasıtasıyla yapılacak ise marka vekaletnamesi doldurulması gerekmektedir. Eğer marka ortak bir marka ise vekaletname üzerine tüm ortakların imzası gerekir. Marka bir logo veya işaret içeriyorsa dokümanlara da örnekleri eklenmelidir.

Ankara marka tescil başvurusunun, şirket ya da kurum tarafından yapılması veya bunların birlikte olacağı bir başvuru şekli planlanıyorsa şirket ya da kurumun yetkili kılacağı kişinin imzalayacağı bir vekaletname, şirket merkezini gösteren ticaret sicil evrakı, vergi dairesi ismi ve vergi numarası, şirket faaliyet belgesi örneği olması gerekmektedir. Yine markanın bir logo veya işaret içermesi halinde dokümanlara eklenmesi gerekmektedir.

Marka başvuru sahibi gerçek kişiyse istenilen belgeler;

  • C. Kimlik Numarası
  • Vekaletname varsa vekaletname belgesi
  • Marka örneğidir.

Marka başvuru sahibi tüzel kişiyse istenilen belgeler;

  • Vergi levhası
  • Faaliyet belgesi
  • Vekaletname varsa vekaletname belgesi
  • Marka örneği (logo, işaret vb.) dir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir